Piadina/tortilla z serem, wołowiną i sałatą

Posted on

PiadinaCzasochłonność: 0,5h
Porcje:  4

Co nam będzie potrzebne:

  • stek wołowy (ok 400 g)
  • 4 placki piadina/tortilla
  • 150 g sera mozzarella lub innego, który się stopi (można więcej wg upodobania)
  • sałata rzymska
  • sól, pieprz

Zaczynamy gotowanie:

Oczyszczony stek wołowy przyprawiamy solą i pieprzem i zostawiamy na 5 minut. Rozgrzewamy grill (lub patelnię) i smażymy przygotowany stek po ok 5-6 minut z każdej strony (w zależności od grubości mięsa).

Następnie na patelni lub grillu kładziemy placki, gdy jedna strona będzie już ładnie podgrzana – obracamy i posypujemy serem. Pokrojoną sałatę rzymską układamy na przygotowanym placku z serem, na to pokrojony w cienkie plasterki upieczony stek wołowy. Doprawiamy wg uznania: oliwą smakową, ulubionym sosem, keczupem i delektujemy się smakiem!

Smacznego!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *